Оптимізація трудових відносин. Коментар від Мінекономіки

Схоже, Міністерство економіки України започаткувало нову традицію: вже вдруге коментар до закону з’являється одразу після його (закону) оприлюднення. Нагадаємо, рівно через місяць після початку війни, 24 березня 2022 року набрав чинності Закон України від 15.03.2022 р. № 2136-ІХ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Він надав відповіді на значну кількість запитань, які постали перед роботодавцями та працівниками через суттєве порушення звичайних умов у всіх сферах життя. До того ж Мінекономіки оперативно підготувало коментар до Закону, випередивши можливі різночитання та множинні трактування.

Проте деякі запитання залишилися без відповідей, деякі норми закону викликали нерозуміння в зацікавлених осіб, і, звісно ж, з’явилися нові запитання. Тому не дивно, що законодавець ухвалив Закон України від 01.07.2022 р. № 2352-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин». Закон набрав чинності 19.07.2022 р. й того ж дня на сайті Мінекономіки розмістили коментар до нього.

Цей коментар, як і попередній, є постатейним, тому на офіційному сайті Мінекономіки його розміщено так: спочатку (звичайним шрифтом) — стаття, що коментується, а потім (курсивом) — коментар до неї. При публікації коментарів у журналі «Фінансовий директор компанії» (№ 4/2022 та № 8/2022) збережено цей підхід. Із стислим оглядом новацій щодо оптимізації трудових відносин передплатники можуть ознайомитися в журналі «Фінансовий директор компанії» № 7/2022, а детальний коментар буде опубліковано в № 8/2022.